Pepparkaks-cupcakes


Pepparkakshjärtan dekorerade med silverkulor blir pricken över i:et på cupcakes med smak av pepparkaka.

Mitt Kök
Pepparkaks-cupcakes

Foto: Ann- Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 75 g smör
  • 0,5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 50 g smör - (rumstemperatur)
  • 100 g cream cheese
  • 3 dl florsocker
  • pepparkakor - till garnering

Gör så här

  1. Smält smöret. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt smält smör och mjölk.

  2. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskrydda. Blanda till en jämn smet.

  3. Häll smeten i formar (fyll 2/3 av formen) och grädda på 200 grader i cirka 15 minuter för små och cirka 20 minuter för stora. Låt svalna.

  4. Frosting: Rör eller vispa samman smör, cream cheese och florsocker till en slät kräm. Spritsa eller bred ut frosting på varje kaka och garnera med pepparkakor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök