Peppar- och honungssill

Recept på peppar- och honungssill. En favorit, kryddig och len på en gång! När du förväller svartpeppar blir den mildare i smaken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 5-minuterssill - förpackning (á 420 g)
  • 0,5 tsk svartpeppar - hel
  • 0,5 tsk grönpeppar - hel
  • 0,5 tsk rosépeppar - hel
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 msk honung - flytande
  • 0,5 krm salt

GARNERING

  • 1 nypa rosépeppar - hel

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Skär den i bitar.

  2. Koka svartpepparen i lite vatten ca 3 min. Häll av vattnet och torka pepparn på hushållspapper.

  3. Stöt alla pepparsorterna grovt i en mortel. Blanda peppar crèmer fraiche, honung och salt. Vänd ner sillen och låt stå i kyl och ta smak, gärna till nästa dag.

  4. Garnera med hel rosépeppar vid severing.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!