Pekannötsrutor - recept

Gör goda chokladrutor med mandel- och kokosmjöl, vispgrädde och smör. Ringla över choklad och garnera med pekannötter.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g mörk choklad - sockerfri
  • 40 g smör - mjukt
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 1,5 msk lättströ

Till garnering

  • 35 g mörk choklad - sockerfri
  • pekannötter

Gör så här

  1. Lägg plastfilm i en plastform.

  2. Koka upp grädden, hacka chokladen och smält den i den varma grädden.

  3. Rör i smör, mandelmjöl, kokosmjöl och lättströ. Häll upp massan i formen och låt den stå i kylen tills chokladen stelnat.

  4. Ta ut formen och lossa chokladen från plasten.

  5. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla över.

  6. Lägg på pekannötter och skär upp i bitar med en vass kniv.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök