Pebre - tomatsalsa

Pebre tomatsalsa innehåller Ají. Det är en chilensk kryddblandning som finns att köpa i butiker med sydamerikanska livsmedel. Det kan bytas ut mot lite sambal oelek.
Petra Lindstrand
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6 tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 msk ají - (chilensk chili­blandning)
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Lägg tomater, ají, koriander och salt i en matberedare. Mixa slätt.

  3. Blanda lök, vitlök och tomatblandningen. Förvara i kylen till servering.

    Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!