Peach melba på grillen med kardemumma-smulor och glass

Recept på Peach melba. Gör ren grillgallret noga innan du grillar persikorna, eller lägg dem i en grillkorg för att de inte ska ta smak av det som grillats före. Servera med kardemumma-smulor och glass.
Jennie Benjaminsson
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 5 st persikor - mogna
  • 500 g hallon
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk lime - pressad

Kardemummasmulor

  • 125 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 krm kardemumma - mald
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 1 l vaniljglass

Garnering

  • myntablad

Gör så här

  1.  Kardemummasmulor: Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och blanda med socker, mjöl, kardemumma och salt. Lägg smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör om då och då. Låt smulorna kallna.

  2. Halvera och kärna ur persikorna. Mosa hallonen med socker och limesaft. Grilla persikorna ca 5 min på varje sida.

  3. Servera persikorna nygrillade med rårörda hallon, kardemummasmulor och vaniljglass. Garnera med myntablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!