Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Peach Melba - efterrätt med persikor och rostad mandel

Persika Melba eller Peach Melba är en klassisk fransk dessert som skapades i slutet av 1800-talet av den kände kocken Auguste Escoffier. Här toppas den med lite knaprigt rostad mandel.

Peach Melba - efterrätt med persikor och rostad mandel
Peach Melba - efterrätt med persikor och rostad mandel
Peach Melba - efterrätt med persikor och rostad mandel
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 persikor
  • 200 g hallon
  • 0,5 dl florsocker

Garnering

  • flagad mandel - rostad

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Skär ett kryss i skalet på persikorna. Lägg dem i kokande vatten och sjud tills skalet börjar lossna. Ta upp och spola av persikorna med kallt vatten. Dra bort skalet.

  2. Mixa hallon och florsocker med en stavmixer, spara några hallon till garnering. Häll hallonsåsen över persikorna. Ställ i kylen.

  3. Lägg persikorna på assietter och ös över såsen. Strö på mandel och garnera med hallon. Servera med glass.

Vad tyckte du om receptet?