Recept från Mitt kök
Peach Melba - klassiskt recept
En klassiker med hallon, persika och vaniljglass. Den franske kocken Auguste Escoffier som jobbade på Savoy Hotel i London skapade desserten på 1890-talet för att hedra den australiska sopranen Nellie Melba.
Inkokta persikor
-
6
persikor
-
3 dl
strösocker
-
3 dl
vatten
-
2 dl
vitt vin
Hallonsås
-
2 dl
hallonpuré
-
1 msk
florsocker
Tillbehör
-
vaniljglass
-
2 dl
vispgrädde
-
3 dl
hallon
-
mandelspån
Gör så här
-
Inkokta persikor: Koka upp vatten. Snitta persikorna med ett kors i varje topp. Lägg ner persikorna i det kokande vattnet. Sjud i ett par minuter.
-
Lyft upp persikorna och lägg dem i en skål med isvatten. Lyft upp persikorna och dra av skalet. Dela persikorna på mitten och kärna ur dem.
-
Koka upp socker, vatten och vin. Lägg i persikorna och sjud i ett par minuter och låt persikorna svalna i lagen.
-
Hallonsås: Mixa ihop hallonpurén och florsocker.
-
Servering: Skär persikorna i klyftor och lägg på tallrikar. Lägg på vaniljglass och vispad grädde. Ringla över hallonsås, lägg på hallon och mandelspån.