Pavlova med limecurd och lakrits

En klassisk dessert som vi har gjort lite mer spännande genom att smaksätta fyllningen med lakritskarameller.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Maräng

  • 100 äggvita - (ca 3 st)
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker

Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl limecurd
  • 0,5 dl turkisk peppar - krossade
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl björnbär
  • 1 fikon - i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna tillsammans med vitvinsvinäger i en ren bunke till ett mjukt skum. Fortsätt vispa och tillsätt strösocker, lite i taget. Sikta ner florsocker, lite i taget, och vänd ner det i marängsmeten.

  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bred ut marängsmeten till en rundel, ca 18 cm i diameter. Dra upp kanterna med en palett eller slickepott så det blir ett fint mönster. Gör en fördjupning i mitten av rundeln.

  3. Ställ in plåten längst ner i ugnen och sänk direkt ugnsvärmen till 100 grader. Grädda marängen i ca 1 ½ timme. Marängen blir mer genomgräddad och segare inuti ju längre den får stå. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen med luckan på glänt.

  4. Fyllning: Vispa vispgrädden. Lägg lime curd i mitten av marängen. Ev får du krossa marängen lite i mitten för att få ett djupare hål. Strö över karamellerna och toppa med grädden.

  5. Garnera tårtan med blåbär, björnbär och fikon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!