Pavlova med färskost och curd

Lättbakad och vacker påsktårta som går bra att förbereda. Spritsa marängen till portionsstora fågelbon och fyll och garnera dem lagom till serveringen. Recept av Lena Söderström.
Lena Söderström
Pavlova med färskost och curd
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 2,75 dl strösocker
  • 150 g färskost
  • 3 - 4 msk vispgrädde
  • 4 msk lemon curd - eller passionsfrukt curd

Garnering

  • chokladägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Rita en rundel, cirka 24 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Lägg papperet på en ugnsplåt.

  2. Vispa äggvitorna i en stor bunke till ett fast skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa ihop. Vispa i resten av sockret i 3–4 omgångar.

  3. Bred cirka hälften av marängen, som en 8 cm bred krans i rundeln. Spritsa resten av marängsmeten till sex stycken fågelbon på kransen.

  4. Grädda marängen i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.

  5. Vispa ihop cream cheese och grädde i en bunke. Smaka av med 1 msk av curden. Klicka cirka 2 msk kräm i vaje fågelbo och ringla över resten av curden.

  6. Garnera med hela och krossade chokladägg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök