Pata negra med svamptapenade

Pata negra är en extra fin skinka från Spanien. Den kan ersättas med serranoskinka eller annan lufttorkad skinka.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 20 - 30 skivor pata negra

Svamptapenade

  • 400 g blandsvamp
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan - plockad
  • 2 dl parmesan - riven
  • 2 tsk citron - pressad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • citronskal - rivet
  • parmesan - finstrimlad

Gör så här

  1. Dela skinkan i mindre bitar och fördela på fat med smörgåspapper mellan så att de inte klibbar ihop.

  2. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök mjukt i smör ca 5 min. Mixa fräset med olivolja och timjan. Blanda i parmesanosten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

  3. Garnera med rivet citronskal och parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!