Pastasås med ädelost och broccoli

Recept på pastasås med ädelost och broccoli. Alla vet att ost, broccoli och päron passar bra ihop. Här är en mättande pastasås med strimlad skinka och broccoli.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 280 g fullkornspasta - penne eller fusilli, Kungsörnens
  • 200 g broccoli
  • 2,5 dl ädelostsås - Kelda eller ostsås
  • 150 g skinka - strimlad rökt eller kassler
  • 2 päron - fint tärnade, gärna hårda
  • 1 sallad - påse, blandad (ca 150 g)
  • 1 cocktailtomater - i ask (250 g)
  • 2 paprikor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Dela broccolin i små buketter och koka dem mjuka i saltat vatten några minuter. Mixa broccolin. Koka upp såsen och lägg ner den mixade broccolin och skinkan. Värm.

  3. Blanda ner päron och servera med kokt pasta och sallad med halverade tomater och tärnade paprikor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!