Pastasås med ädelost och broccoli

Recept på pastasås med ädelost och broccoli. Alla vet att ost, broccoli och päron passar bra ihop. Här är en mättande pastasås med strimlad skinka och broccoli.
Allt om Mat
Pastasås med ädelost och broccoli
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 280 g fullkornspasta - penne eller fusilli, Kungsörnens
  • 200 g broccoli
  • 2,5 dl ädelostsås - Kelda eller ostsås
  • 150 g skinka - strimlad rökt eller kassler
  • 2 päron - fint tärnade, gärna hårda
  • 1 sallad - påse, blandad (ca 150 g)
  • 1 cocktailtomater - i ask (250 g)
  • 2 paprikor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Dela broccolin i små buketter och koka dem mjuka i saltat vatten några minuter. Mixa broccolin. Koka upp såsen och lägg ner den mixade broccolin och skinkan. Värm.

  3. Blanda ner päron och servera med kokt pasta och sallad med halverade tomater och tärnade paprikor.

Vad tyckte du om receptet?