Pastasallad med skinka och mozzarella

Klassiskt recept på pastasallad med italienska ingredienser­ som mozzarella, lufttorkad skinka, tomater,­ rucola och basilika.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 g pennepasta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • flingsalt
  • peppar - nymald
  • 3 salladslökar
  • 2 tomater
  • 2 nektariner
  • 200 g cocktailmozzarella - ca
  • 50 g rucola
  • 1 basilika
  • 150 g lufttorkad skinka - skivad, ca
  • parmesan
  • 0,5 dl pinjenötter - rostade

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningen. Låt rinna av. Blanda med olivolja,­ balsamvinäger, vitlök, salt och peppar.­

  2. Strimla löken. Skär tomater och nektariner i mindre bitar.

  3. Blanda i lök, tomater, nektariner och mozzarella. Vänd ner rucola och basilikablad vid servering. Lägg upp salladen och fördela skinkan­ runtom. Strö över hyvlad parmesan och nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök