Pastasallad med lax, bönor, senapsvinägrett och gräslöksfärskost
Underbart god sallad som passar på sommaren. Det är gott att göra dressingen med grov dijonsenap. Den har mycket smak och det är härligt med de knastriga senapsfröna.
Ingredienser
-
300 g
varmrökt lax
-
300 g
pasta
- t ex fusilli
-
150 g
haricots verts
-
150 g
vaxbönor
-
1 knippa
gräslök
-
100 g
naturell färskost
-
1 msk
vatten
Vinägrett
-
2 msk
dijonsenap
- grov
-
1 msk
vitvinsvinäger
-
1 msk
strösocker
-
0,5 dl
rapsolja
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
nymald svartpeppar
Gör så här
-
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Ansa bönorna. Låt dem koka med pastan när ca 2 min återstår av koktiden.
-
Vinägrett: Blanda ihop senap, vinäger och socker i en stor skål. Vispa i oljan, lite i taget. Krydda med salt och peppar.
-
Spola hastigt av pasta och bönor med kallt vatten och vänd ner i vinägretten. Bryt laxen bitar och blanda ner den i skålen.
-
Finstrimla hälften av gräslöken. Blanda ut osten med vattnet och blanda i gräslöken. Grovstrimla resten av gräslöken och strö den över salladen. Servera salladen med gräslöksfärskost.