Pastasallad med lax, bönor, senapsvinägrett och gräslöksfärskost

Underbart god sallad som passar på sommaren. Det är gott att göra dressingen med grov dijonsenap. Den har mycket smak och det är härligt med de knastriga senapsfröna.

Pastasallad med lax, bönor, senapsvinägrett och gräslöksfärskost
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g varmrökt lax
  • 300 g pasta - t ex fusilli
  • 150 g haricots verts
  • 150 g vaxbönor
  • 1 knippa gräslök
  • 100 g naturell färskost
  • 1 msk vatten

Vinägrett

  • 2 msk dijonsenap - grov
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Ansa bönorna. Låt dem koka med pastan när ca 2 min återstår av koktiden.

  2. Vinägrett: Blanda ihop senap, vinäger och socker i en stor skål. Vispa i oljan, lite i taget. Krydda med salt och peppar.

  3. Spola hastigt av pasta och bönor med kallt vatten och vänd ner i vinägretten. Bryt laxen bitar och blanda ner den i skålen.

  4. Finstrimla hälften av gräslöken. Blanda ut osten med vattnet och blanda i gräslöken. Grovstrimla resten av gräslöken och strö den över salladen. Servera salladen med gräslöksfärskost. 

Vad tyckte du om receptet?