Pastasallad med kyckling & örtdressing

Pastasallad gör sig väldigt bra på både till lunch och middag, som sommarsallad eller som matig buffésallad. Här är ett recept med godsaker som grillad kyckling, champinjoner, färska örter och kronärtskocka.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • salt - peppar
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 250 g cocktailtomater
  • 2 paprikor - gul och röd
  • 200 g pastaskruvar

Örtdressing

  • 0,5 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 knippa persilja
  • 0,5 kruka basilikablad
  • 1 msk repad timjan
  • 0,5 knippa gräslök
  • salt - peppar

Till garnering och servering

  • 100 g salladsblad - blandade, ca
  • 0,5 kruka basilika - färsk
  • 50 g parmesanflagor - (riven parmesanost)

Gör så här

  1. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Ansa, dela och stek champinjonerna i en stekpanna med smör. Salta och peppra.

  2. Låt kronärtskockshjärtan rinna av i en sil och dela dem i bitar. Dela cocktailtomaterna. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Sila av kokvattnet och låt rinna av i ett durkslag.

  3. Örtdressing: Mixa samman majonnäs, vinäger, gräddfil och örter i en bägare med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

  4. Blanda pastan med örtdressingen i en stor skål. Tillsätt kycklingen, champinjoner, kronärtskockshjärtan, tomater och paprikor. Lägg upp på stort fat varvat med blandade sallatsblad. Garnera med färsk basilika och parmesanflagor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök