Pastasallad med kyckling

En härlig pastasallad. Morötter och sockerärter gör pastasalladen lite knaprig. Fransk senap i kombination med timjan smakar gott till kyckling och pasta.

Allt om Mat
Pastasallad med kyckling
Pastasallad med kyckling Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 300 g pasta - kokt
  • 1 grillad kyckling
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g cocktailtomater
  • 100 g sockerärter
  • 2 dl majskorn

Dressing

  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk salladskrydda - gärna italiensk
  • 2 tsk timjan - torkad

Gör så här

  1. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg pasta och kyckling i en stor skål.

  2. Skala morötterna och skär dem i tunna slantar. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Finhacka vitlöksklyftan, skär tomaterna i halvor.

  3. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten 1 min, de ska fortfarande vara lite krispiga. Skölj dem under kallt vatten. Blanda ingredienserna till salladen.

  4. Dressing: Rör samman gräddfil, senap, salladskrydda och timjan i en skål. Blanda dressingen med salladen. Garnera eventuellt med färsk timjan.

Vad tyckte du om receptet?