Pastasallad med kyckling

En härlig pastasallad. Morötter och sockerärter gör pastasalladen lite knaprig. Fransk senap i kombination med timjan smakar gott till kyckling och pasta.
Allt om Mat
Pastasallad med kyckling
Pastasallad med kyckling Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 300 g pasta - kokt
  • 1 grillad kyckling
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g cocktailtomater
  • 100 g sockerärter
  • 2 dl majskorn

Dressing

  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk salladskrydda - gärna italiensk
  • 2 tsk timjan - torkad

Gör så här

  1. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg pasta och kyckling i en stor skål.

  2. Skala morötterna och skär dem i tunna slantar. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Finhacka vitlöksklyftan, skär tomaterna i halvor.

  3. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten 1 min, de ska fortfarande vara lite krispiga. Skölj dem under kallt vatten. Blanda ingredienserna till salladen.

  4. Dressing: Rör samman gräddfil, senap, salladskrydda och timjan i en skål. Blanda dressingen med salladen. Garnera eventuellt med färsk timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!