Pastasallad med kronärtskockshjärtan

En pastasallad uppskattas alltid på buffé. Bra festmat till många. Det blir dessutom extra gott med kronärtskockshjärtan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg pastasnäckor
  • 4 burk kronärtskockshjärtan
  • 200 g parmesan
  • 5 pkt cocktailtomater
  • 200 g bladpersilja

Dressing

  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk flingsalt
  • 0,5 msk svartpeppar - grovmald
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Koka pastan, sila av vattnet, låt svalna och rör ev ner en skvätt vatten så att pastan inte klumpar ihop sig.

  2. Sila av kronärtskockshjärtana, klyv dem.

  3. Grovriv osten. Halvera tomaterna och nyp persiljebladen från stjälkarna.

  4. Rör ihop dressingen, först vinäger med salt, tillsätt peppar och olja.

  5. Blanda grönsakerna med dressingen och därefter med pastan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!