Pastasallad med körvelolja, smörstekta kantareller och rökt sik

Smaksätt pastan med körvelolja och blanda med sallat, spenat, smörstekta sommarkantareller, tomater, skivad purjolök och skinn- och benfri rökt sik. Somrigt och gott! Körveln kan bytas ut mot vattenkrasse eller gräslök.

Mitt Kök
Pastasallad med körvelolja, smörstekta kantareller och rökt sik
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 250 g pasta - fusilli

Körvelolja

  • 2 msk körvel - färsk
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • salt - peppar

Till servering

  • 250 g kantareller
  • 2 msk smör
  • salt - peppar
  • 50 g rucola
  • 50 g spenat - färsk
  • 5 cm purjolök
  • 150 g tomater - i olika färger
  • 2 rökt sik

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Låt den rinna av i ett durkslag.

  2. Mixa samman körvel, olja, vinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda pastan med körveloljan.

  3. Smörstek kantarellerna. Salta och peppra. Varva rucola, spenat, skivad purjolök, pasta, kantareller och delade tomater på tallrikarna. Lägg bitar av skinn- och benfri rökt sik ovanpå. Garnera med körvel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök