Pastasallad med halloumi och basilikaolja

Pastasallad med halloumi och basilikaolja. Halloumin blir godast om den smörsteks ombord och blandas ner i pastasalladen.
Allt om Mat
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 g pastaskruvar
  • 200 g halloumiost
  • 1 msk smör
  • 1 avokado
  • 1 paprika - röd
  • 2 tomater
  • 80 g rucola
  • 1 dl oliver - svarta

Basilikaolja

  • 0,5 dl avokadoolja - eller rapsolja
  • 2 msk basilika - hackad
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av.

  2. Skär halloumin i 2 cm stora bitar. Stek bitarna i smör tills de fått en fin ljusbrun färg.

  3. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Kärna ur och skär paprikan i strimlor. Skär tomaten i klyftor eller bitar.

  4. Mixa olja, basilika och salt med mixerstav. Blanda alla ingredienser i en stor skål och vänd i basilika­oljan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!