Pastasallad med Caesardressing och lax

En läcker pastasallad finns alltid på menyn men ingen dag är tallriken den andra lik.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 - 600 g laxfilé - en bit
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g pasta - t ex skruvar
  • 0,5 gurka
  • 1 romansallad

Dressing

  • 1 äggula
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 sardell - mosad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl parmesan - riven

Till servering

  • delikatesskapris
  • parmesan - hyvlad
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skiva laxen i cm-tjocka skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Salta och peppra.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skär gurka och sallad i bitar.

  3. Vispa ihop äggula, vinäger, vitlök, sardell, senap, salt och peppar. Vispa i oljan droppvis. Rör i osten.

  4. Stek laxen i mitten av ugnen 10 minuter.

  5. Blanda ihop pasta, dressing och grönsaker. Ta bort skinnet från laxen och dela eventuellt skivorna och lägg på dem. Garnera med kapris, parmesanost och limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!