Pastasallad med basilikakeso

Matig pastasallad med basilikakeso som snabbt blandas samman. Fullkornspasta ger både smak och en matigare känsla. Pastasalladen är vegetarisk men kan serveras till stekt kött eller korv. Eller blanda i några skivor av en kryddig chorizo. Pastasalladen kan serveras ljummen eller kall.

Allt om Mat
Pastasallad med basilikakeso

Ingredienser

  • 0,5 basilikakeso - (recept nedan) sats
  • 300 g fullkornspasta
  • 0,5 burk röda bönor (kidney beans) - (200 g)
  • 1 dl salladslök - eller purjolök strimlad
  • 0,5 gurka
  • 3 selleristjälkar
  • 12 körsbärstomater - eller 3 st vanliga tomater
  • 1 påse familjesallad - eller gourmetsallad (Strax)
  • 1 dl svarta oliver
  • 0,1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Basilikakeso

  • 500 g keso
  • 1 kruka basilika - blad av
  • 2 vitlöksklyftor - skalade
  • 75 g parmesan - riven
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Matig pastasallad med basilikakeso

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Låt den rinna av väl och blanda den med basilikakeso en stor skål.

  2. Skölj bönorna i kallt vatten, skölj och strimla salladslök, dela gurkan i bitar, skiva stjälksellerin.

  3. Blanda samtliga ingredienser med pastan. Servera.

Basilikakeso

  1. Mixa samtliga ingredienser med mixerstav eller i matberedare.

Vad tyckte du om receptet?