Pastagratäng med zucchinisnurror

Ostsås finns av olika fabrikat. Här har vi använt Kelda.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g lasagneplattor - färska
  • 200 g skinka - tunt, skivad, kokt
  • 1 zucchini
  • 5 dl ostsås
  • 1 dl ärtor - tinade, gröna
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl ost - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ut lasagneplattorna. Pensla med vatten för att mjuka upp dem. Skär dem till plattor ca 15 x 25 cm i diameter. Lägg på skinka och rulla ihop dem till rullar. Skär i ca 2 cm tjocka bitar.

  2. Hyvla zucchinin i långa remsor med en osthyvel. Rulla ihop dem till snurror. Smörj en ugnssäker form med smör. Häll lite av ostsåsen i botten. Ställ pastarullar och zucchinisnurror i formen.

  3. Strö över ärterna. Häll på ostsåsen. Salta. Strö på ost. Baka mitt ugnen 25–30 min tills pastan känns mjuk och har fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!