Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Pastagratäng med tonfisk, sardeller och oliver

Lättlagat recept på pastagratäng med tonfisk och oliver. Tack vare sältan från sardellcrème och oliver behövs inget extra salt i gratängen.
Pastagratäng med tonfisk, sardeller och oliver
Pastagratäng med tonfisk, sardeller och oliver
Pastagratäng med tonfisk, sardeller och oliver
Foto: Jorunn Amcoff

Ingredienser

  • 400 g pasta - färsk, t ex orecchiette
  • 2 burkar tonfisk i olja - (à 200 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl oliver - gärna i olika färger
  • 2 burkar tomater - krossade (à 400 g)
  • 3 msk sardellcréme
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl ost - riven
  • 0,5 kruka persilja

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken.

  3. Häll av hälften av oljan från tonfisken i en ugnssäker form. Varva pasta, tonfisk, grönsaker, vitlök och oliver i formen. Blanda tomaterna med resten av oljan från tonfisken och sardellcrème. Krydda med peppar. Häll tomaterna i formen. Strö över ost.

  4. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Strö över persilja och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Här är fler recept på lättlagad pasta i en form: