Pastagratäng med tonfisk, sardeller och oliver

Lättlagat recept på pastagratäng med tonfisk och oliver. Tack vare sältan från sardellcrème och oliver behövs inget extra salt i gratängen.

Pastagratäng med tonfisk, sardeller och oliver
Foto: Jorunn Amcoff

Ingredienser

  • 400 g pasta - färsk, t ex orecchiette
  • 2 burkar tonfisk i olja - (à 200 g)
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl oliver - gärna i olika färger
  • 2 burkar tomater - krossade (à 400 g)
  • 3 msk sardellcréme
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 2 dl ost - riven
  • 0,5 kruka persilja

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken.

  3. Häll av hälften av oljan från tonfisken i en ugnssäker form. Varva pasta, tonfisk, grönsaker, vitlök och oliver i formen. Blanda tomaterna med resten av oljan från tonfisken och sardellcrème. Krydda med peppar. Häll tomaterna i formen. Strö över ost.

  4. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Strö över persilja och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Här är fler recept på lättlagad pasta i en form: