Pastagratäng med spenat

Recept på krämig pastagratäng. Gratäng med fyllda pastakuddar och spenat. Välj helst stora fyllda pastakuddar till gratängen.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 förp fylld pasta - med t ex med skinka ricotta eller svamp
  • 1 förp spenat - ca 100 g
  • 50 - 75 g parmesan

Gratängsås

  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grönsaksbuljong - på tärning
  • 3 dl grädde
  • salt - peppar

Till garnering och servering

  • pinjenötter - rostade
  • tomatsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag. Riv osten.

  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i mjölet med visp och fräs under omrörning ca 1/2 minut. Vispa i buljongen och grädden i omgångar och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  4. Varva pasta med spenat, ost och sås i en smord gratängform.

  5. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt.

  6. Garnera med pinjenötter. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!