Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Pastagratäng med spenat – recept

Recept på krämig pastagratäng. Gratäng med fyllda pastakuddar och spenat. Välj helst stora fyllda pastakuddar till gratängen.

Lena Söderström
Pastagratäng med spenat – recept
Pastagratäng med spenat – recept
Pastagratäng med spenat – recept
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 förp fylld pasta - med t ex med skinka ricotta eller svamp
  • 1 förp spenat - ca 100 g
  • 50 - 75 g parmesan

Gratängsås

  • 3 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grönsaksbuljong - på tärning
  • 3 dl grädde
  • salt - peppar

Till garnering och servering

  • pinjenötter - rostade
  • tomatsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag. Riv osten.

  3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Rör i mjölet med visp och fräs under omrörning ca 1/2 minut. Vispa i buljongen och grädden i omgångar och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  4. Varva pasta med spenat, ost och sås i en smord gratängform.

  5. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt.

  6. Garnera med pinjenötter. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök

Sugen på mer pastagratäng? Spana in några av våra favoritrecept + expertens tips här!

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker