Pastagratäng med kyckling, ajvar relish, oliver och fetaost

Recept på krämig kycklinggratäng med pasta. Mat som lagar sig själv till stor del – gratänger är en genialisk lösning på middagsproblemet. Testa den här pastagratängen med kyckling och svamp.

Christina Asplund
Pastagratäng med kyckling, ajvar relish, oliver och fetaost
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 350 g pasta - penne
  • 550 g kycklingbröstfilé - minutstrimlor
  • 2 msk rapsolja - + smör
  • salt - svartpeppar
  • 250 g champinjoner
  • 0,5 purjolök
  • 1 burk ajvar relish - mild, 350 g
  • 1,5 dl vitt vin - torrt
  • 1 tsk rosmarin - hackad
  • 200 g fetaost

Till garnering

  • rosmarin
  • oliver - svarta urkärnade

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av den snabbt med kallt vatten. Låt den rinna av i ett durkslag. Bred ut pastan i en stor smord ugnsfast form.

  2. Stek kycklingstrimlorna i en het stekpanna med rapsolja och smör, cirka 3 minuter. Salta och peppra.

  3. Skär champinjonerna i kvartar och skiva purjolöken. Fräs champinjonerna i en stekpanna med olja och smör, tillsammans med skivad purjolök. Tillsätt ajvar relish och vin. Koka 5 minuter under omrörning. Smaksätt med rosmarin, salt och peppar. Blanda ner kycklingen.

  4. Sätt ugnen på 225 grader. Bred blandningen över pastan i en stor smord ugnsfast form. Skär fetaosten i kuber och fördela i formen. Gratinera i mitten av ugnen, 10–15 minuter. Garnera med rosmarin och oliver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Sugen på mer pastagratäng? Spana in några av våra favoritrecept + expertens tips här!

 

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker