Pasta Puttanesca

Recept på Pasta Puttanesca. Såsen kan förberedas. Pastan kokas precis före servering.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 sardelfiléer - (ca 10 g)
  • 2 burkar tomater - krossade (á 400 g)
  • 0,5 dl kapris
  • 1 dl kalamataoliver - mini (75 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald
  • 420 g pasta - t ex tagliatelle

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. 
Finhacka sardellfiléerna.

  2. Fräs vitlök och sardeller i 
3 msk olja ca 3 min på svag värme. 
Se till att vitlöken inte blir bränd!

  3. Tillsätt tomater, kapris och oliver. Låt småkoka under lock ca 15 min. Krydda med 1  1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och blanda med tomatsåsen. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!