Pasta puttanesca – recept på enkel pastarätt

Pasta puttanesca, en vardagsräddare! Snabblagad, enkel och av få råvaror. Med pasta, några konserver och en bit parmesan trollas pasta puttanesca ihop på en kvart.
Lisa Lemke
Pasta puttanesca – recept på enkel pastarätt
Foto: Maguns Carlsson

Ingredienser

  • 300 g pasta - gärna linguine eller spagetti
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl kapris
  • 150 g oliver - urkärnade
  • 6 sardeller
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 knippa bladpersilja

Tillbehör

  • pecorino - eller parmesan, riven

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka kapris, oliver och sardeller. 

  2. Fräs lök och vitlök i olja ca 5 min tills löken är mjuk. Tillsätt sardeller, kapris och oliver och fräs ca 1 minut. Häll över tomater och koka ihop 3-4 min. Krydda med salt och peppar. 

  3. Hacka persiljan. Låt pastan rinna av. Vänd ner persilja och pasta i såsen. Servera genast med riven ost.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer pasta? Spana in våra bästa recept på snabba pastarätter här:

Läs mer:

Cacio e pepe - recept på pasta med bara tre ingredienser 

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker