Pasta puttanesca

Pasta puttanesca, en vardagsräddare! Snabblagad, enkel och av få råvaror. Med pasta, några konserver och en bit parmesan trollas pasta puttanesca ihop på en kvart.
Lisa Lemke
Foto: Maguns Carlsson

Ingredienser

  • 300 g pasta - gärna linguine eller spagetti
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl kapris
  • 150 g oliver - urkärnade
  • 6 sardeller
  • 2 msk olivolja
  • 1 förp tomater - krossade (500 g)
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 knippa bladpersilja

Tillbehör

  • pecorino - eller parmesan, riven

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka kapris, oliver och sardeller. 

  2. Fräs lök och vitlök i olja ca 5 min tills löken är mjuk. Tillsätt sardeller, kapris och oliver och fräs ca 1 minut. Häll över tomater och koka ihop 3-4 min. Krydda med salt och peppar. 

  3. Hacka persiljan. Låt pastan rinna av. Vänd ner persilja och pasta i såsen. Servera genast med riven ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!