Pasta pomodoro med mozzarella

Pecept på pasta pomodoro med mozzarella. Misopasta låter möjligen lite konstigt i en tomatsås, men den ger både ­fyllighet och sötma.

Petra Lindstrand
Pasta pomodoro med mozzarella
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 350 g pasta - t ex spaghetti
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 msk misopasta
  • 2 burkar tomater - hela (à 400 g)
  • 1 kruka basilika
  • 125 g mozzarellaost
  • 30 g parmesanost
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i 4 msk olja i en panna på medelvärme ca 4 min. Låt den inte brännas! Rör ner mison och låt fräsa med ca 2 min. Häll i tomaterna och tryck sönder dem i bitar. Låt såsen ­sjuda under lock ca 15 min.

  2. Repa och grovhacka basilikan, spara några blad till garnering. Blanda ner basilikan i såsen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda ner den i såsen.

  4. Riv mozzarellan i bitar och fördela den över pastan. Riv över parmesan och garnera med basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer:

Recept på klassisk lasagne

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker