Pasta med ugnsrostad paprika och salsiccia

Recept på pasta med ugnsrostad paprika och salsiccia. Allt på en plåt utom pastan som kokas för sig. Salsiccian är kryddad med fänkål som ger massor av goda smaker. Extra krämighet blir det med en skvätt grädde som man häller direkt i formen.

Pasta med ugnsrostad paprika och salsiccia
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 350 g salsicciakorv - färsk, gärna med fänkålssmak
  • 300 g pasta - t ex penne
  • 3 paprikor - i olika färger
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl parmesanost - riven
  • olivolja - salt, nymald svartpeppar

Tillbehör

  • sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, gärna varmluft. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala och skiva vitlöken. Blanda paprika, lök och vitlök med 1 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Dra av skinnet från korven och skär dem i små bitar. Lägg dem på plåten med grönsakerna. Ugnsstek grönsaker och korv mitt i ugnen ca 20 min tills de fått lite färg.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg över korv och grönsaker i en form och blanda i pastan. Häll över grädden. Rör om ordentligt så att smakerna blandas. Strö över parmesan och servera med sallad. 

Vad tyckte du om receptet?

Vilken paprika?

Välj den paprika du tycker är godast. Olika färger på paprikorna ger olika smak. Den gröna har lite besk smak medan gula och röda har mer sötma och syra i smaken.