Pastasallad med tonfisk

Recept på pastasallad med tonfisk, dill, kapris och ägg. Blir det något över är pastasalladen god även kall. Passar också bra att ta med på utflykt.

Allt om Mat
Pastasallad med tonfisk

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 2 burk tonfisk - burkar (á 185g), i olja
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 dl dill - hackad
  • 0,5 rödlök - finhackad
  • 0,5 dl kapris
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk citron - rivet skal
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - grovmald

Tillbehör

  • 3 ägg - hårdkokta
  • tomat
  • gurka

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

  2. Häll av oljan från tonfisken och dela den i små bitar. Blanda den med creme fraiche, dill, rödlök, kapris, citron och salt.

  3. Blanda den avrunna pastan med tonfiskblandningen.

  4. Servera med kokt ägg, tomat och gurka. Mal över svartpeppar och garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?