Pastasallad med tonfisk
Recept på pastasallad med tonfisk, dill, kapris och ägg. Blir det något över är pastasalladen god även kall. Passar också bra att ta med på utflykt.
Ingredienser
4
personer
-
400 g
pasta
-
2 burk
tonfisk
- burkar (á 185g), i olja
-
2 dl
crème fraiche
- lätt
-
1 dl
dill
- hackad
-
0,5
rödlök
- finhackad
-
0,5 dl
kapris
-
2 msk
citron
- pressad
-
1 msk
citron
- rivet skal
-
1 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- grovmald
Tillbehör
-
3
ägg
- hårdkokta
-
tomat
-
gurka
Gör så här
-
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
-
Häll av oljan från tonfisken och dela den i små bitar. Blanda den med creme fraiche, dill, rödlök, kapris, citron och salt.
-
Blanda den avrunna pastan med tonfiskblandningen.
-
Servera med kokt ägg, tomat och gurka. Mal över svartpeppar och garnera med dill.