Pasta med tomatsås och hyvlad parmesan

Den här tomatsåsen är lika busenkel som god. Hemligheten är att rosta tomaterna med vitlök innan de mixas.
Mitt Kök
MARTIN SKREDSVIK
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 400 g kvisttomater
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 3 - 4 msk olivolja
  • basilikablad
  • flingsalt och peppar
  • 1 nypa socker
  • 0,5 tsk rödvinsvinäger
  • 100 g parmesan
  • pasta - efter tycke och smak

Gör så här

  1. Dela tomaterna och skär bort roten.

  2. Lägg dem på ett ugnsfast fat tillsammans med delade vitlöksklyftor och olivolja. Strö över några nypor flingsalt, lite svartpeppar och en nypa socker. Lägg på några basilikablad och grilla tomaterna i ugnen på 225 grader i cirka 5 minuter.

  3. Ta ut tomaterna, försök dra bort så mycket skal som möjligt och lägg dem varma, tillsammans med vitlöksklyftor och basilikablad i en bunke.

  4. Mixa till en slät sås med hjälp av en handmixer eller direkt i en matberedare.

  5. Smaka av med lite rödvinsvinäger och salt och peppar.

  6. Servera såsen varm till nykokt pasta och rikligt med hyvlad parmesanost och färska basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!