Pasta med spenat, sidfläsk och prästost – snabb, smal comfort food!

Recept på pasta med spenat, rökt sidfläsk och riven prästost. En klassiker som är svår att tröttna på!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g pasta - fusilli eller pappardelle
  • 0,5 - 1 schalottenlök
  • 150 g fläsk - rökt
  • 2 msk smör
  • 100 g spenat
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 2 tsk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl prästost - riven( ca 1 dl) (40 g)

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala och hacka löken. Skär fläsket i tärningar. Fräs lök och fläsk i smör i en stekpanna. Blanda i spenaten och tillsätt crème fraiche och senap. Smaka av med salt.

  3. Låt pastan rinna av och blanda den med såsen. Strö över ost och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!