Pasta med salsiccia, rostade grönsaker och tomatsås

Hemligheten med en god tomatsås är en lite gnutta socker. Det rundar av och smaken blir fylligare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g tagliatelle - färsk
  • 2 paprikor - gärna i olika färger
  • 1 squash - (ca 300 g)
  • 150 g skogschampinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 400 g rå salsicciakorv

Sås

  • 5 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 tomater
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Ansa och skär squashen i halvmånar. Ansa och halvera champinjonerna.

  2. Lägg grönsaker och svamp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills grönsakerna är mjuka och har fin färg.

  3. Picka korven och stek den runt om i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg korven bredvid grönsakerna på plåten och stek ca 15 min, till 70° innertemperatur.

  4. Sås: Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlök och tomatpuré i olja under omrörning.Tillsätt vin, salt, socker och peppar. Låt såsen puttra ca 5 min.

  5. Tärna tomaterna. repa bladen från basilikan och strimla dem.

  6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca 1 dl av kokvattnet. Häll kokvattnet i tomatsåsen och vänd i pasta, tomater och basilika. Lägg pastan på tallrikar och toppa med grillade grönsaker och korv. Strö över parmesanost och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!