Pasta med rostad blomkål och citron

Krämig ostsås smaksatt med dijonsenap och citron passar perfekt till den rostade blomkålen.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 1 blomkålshuvud - (500 g)
  • 1 citron
  • 4 dl färdig ostsås - (Kelda)
  • 2 msk dijonsenap
  • 100 g parmesanost
  • 1 knippa rädisor
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° varmluft. Ansa och bryt blomkålen i små buketter, skär stjälken i tunna skivor. Ta vara på blasten, den rostas mot slutet så att den inte blir bränd.

  2. Lägg blomkålsbuketterna i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja. Strö över 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rosta blomkålen mitt i ugnen ca 5 min. Lägg in blasten när det återstår ca 2 min av tiden i ugnen.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara ca 2 dl av pastavattnet till såsen. Värm ostsåsen och smaksätt med senap och citronskal.  Blanda ostsåsen med pastan och tillsätt 1–2 dl pastavatten.

  4. Lägg pastan i djupa tallrikar. Fördela blomkålen över pastan och riv över parmesanost. Servera med krispiga rädisor. 

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!