Pasta med ricotta och sockerärter

Om du inte hittar ricotta går det bra att använda en annan färskost, t ex Philadelphia.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g tagliatelle - gärna fibra bianco (Zeta)
  • 1 bacon - (140 g)
  • 150 g sockerärter
  • 1 burk ricottaost - (250 g)
  • 2 dl parmesan - riven
  • 1 citron - rivet skal
  • 0,5 dl gräslök - finskuren
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper.

  2. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Blanda ner sockerärterna i den kokande pastan när det återstår 1 minut av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet.

  3. Häll tillbaka pasta och sockerärter i grytan och tillsätt ricottaost och kokvatten. Strö över parmesanost, smulat bacon, citronskal och gräslök.

  4. Låt var och en krydda sin pasta med nymald svartpeppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!