Pasta med quorn och rostade pumpakärnor

Recept på pasta med quorn och rostade pumpakärnor. Smart – genom att pressa ut tomatkärnorna i citronsaften gör man 
dressingen ”såsigare”.
Recept på pasta med quorn och rostade pumpakärnor.
Recept på pasta med quorn och rostade pumpakärnor. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 citron - finrivet skal + juice
  • 1 ask körsbärstomater - (250 g)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 280 g pappardelle - gärna färsk
  • 1 påse quornbitar - frysta (300 g)
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • salt
  • flingsalt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 3 msk citronsaft.

  2. Skölj och halvera tomaterna. Pressa 
ut tomatkärnorna i citronsaften. Tillsätt 
citronskal, 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 
1 krm peppar.

  3. Rosta pumpakärnor gyllenbruna med 
1/2 tsk flingsalt i 1/2 tsk olja i en het stek--
panna 2–3 min. Passa så att de inte bränns!

  4. Koka pastan enligt anvisningen på för-packningen.

  5. Stek quorn i 2 msk olja på medelvärme 
4–5  min. Häll citron- och tomatblandningen 
i pannan, låt allt bli varmt. Smaka av med 
1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.

  6. Plocka och grovhacka basilikan. 
Blanda alla ingredienser och servera.

Rosta pumpakärnor

  1. Skölj kärnorna och rensa bort alla pumparester och trådar. Rosta dem med lite olja och salt i 175° ugn ca 30 min. Är de inte alltför stora kan de ätas med skalet på. Stora pumpakärnor behöver oftast skalas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!