Pasta med pesto

Recept på pasta med pesto. Snabb och god pestopasta med paranötter i stället för olja.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 280 g pasta
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 paranötter
  • 2 krukor basilika
  • 40 g spenat - färsk
  • 3 msk parmesan - finriven
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - från kvarn

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  2. Skala och grovhacka vitlöken. Grovhacka nötterna, spara lite till servering. Plocka basilikabladen, ansa spenaten och finriv osten.

  3. Mixa nötter, vitlök, basilika, spenat, ost och vatten med en stavmixer eller i en matberedare. Salta och peppra.

  4. Blanda peston med den kokta pastan. Strössla över lite hackade nötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!