Pasta med frikadeller i tomatsås

Ett enkelt recept då såsen är klar. Med frikadeller slipper man även tiden det tar att steka köttbullar. Här åker de rätt ner i kastrullen!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesan - finriven + 0,5 dl
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 tsk salt
  • 1,5 krm svartpeppar - nymald finriven + 1 krm
  • 1 förp pastasås med tomat - (400 g)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl mjölk
  • 400 g tagliatelle - färsk
  • 1 dl basilika - strimlad, färsk

Gör så här

  1. Blanda färsen väl med ägg, 1 dl parmesan, vitlök, 1 tsk salt och 1 1/2 krm peppar. Rulla till små bollar.

  2. Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan.

  3. Koka upp såsen med vatten och mjölk i en kastrull. Lägg försiktigt i frikadellerna. Skaka grytan lätt utan att röra. Koka på svag värme 7-10 min tills de är genomkokta.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda väl med frikadeller och sås. Strö över basilika och parmesan. Strö över 1 krm peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!