Pasta med musslor, citrongräs och koriander

Recept på lättlagad pasta med musslor, citrongräs och koriander. Lätt som en plätt med frysta kokta musslor. Låt kokossåsen koka ihop några minuter så den blir simmig innan du tillsätter musslorna.

Pasta med musslor, citrongräs och koriander
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 kg musslor - frysta
  • 300 g pasta - gärna pappardelle
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 citrongräs
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 kruka koriander
  • sallad - ev
  • olivolja
  • salt
  • chiliflakes - eller nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Tina musslorna. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala bort det yttersta på citrongräset och banka på det nedersta på roten. Finhacka den.

  2. Fräs lök, vitlök och citrongräs i 1 msk olja ca 5 min. Tillsätt kokosmjölk, citronsaft, smulad buljongtärning och 2 krm chiliflakes eller peppar.  Krydda med 1/2 tsk salt. Låt koka ihop ca 5 min . Tillsätt musslorna och låt dem bli varma i såsen.

  3. Häll av pastan och vänd ner den i såsen.  Strö över koriander och servera direkt, gärna med sallad till.

Vad tyckte du om receptet?