Pasta med kyckling och salviasky

Recept på lättlagad pasta med kyckling, vardagslyx mitt i veckan. På med pastavattnet och stek kycklingen. Fixa grönsakerna under tiden.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g minutfilé av kyckling
  • 300 g pasta
  • 1 kruka salvia
  • 0,5 hönsbuljongtärning
  • 100 g svartkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g vaxbönor - gula
  • 50 g parmesanost
  • olivolja
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg ut kycklingen på en skärbräda. skär en skåra längs med, men inte helt igenom. Vik upp och tryck ut den. Hacka salvian, spara några blad till garnering. Strö 2 msk salvia på kycklingen. Vik ihop och fäst med tandpetare. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Stek kycklingen i 2 msk olja ca 3 min på varje sida. Smula ner buljongtärningen och tillsätt 1 dl vatten och 1/2 msk vinäger. Låt sjuda ca 5 min tills kycklingens innertemperatur är 70°.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  4. Strimla kålen fint. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Förväll färska bönor i lättsaltat vatten ca 3 min. Stek kål, bönor och vitlök i 2 msk smör ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Servera pastan med kycklingen, och kålsalladen. Häll på skyn och garnera med salvia. Riv över parmesanost.

Vad tyckte du om receptet?