Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel

Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel är festlig vardagsmat. Sardellcrèmen kan bytas ut mot 3–4 sardeller i olja.

Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 400 g minutkycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 msk sardellcréme - Zeta
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 0,5 dl mandlar - saltrostade
  • 100 g rucola
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv vitlöken.

  2. Koka upp grädde och 1 1/2 dl vatten. Blanda ner vitlök, sardellcrème och smulad buljongtärning. Red av såsen med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Låt koka upp.

  3. Stek kycklingen runt om i 1 msk olja ca 6 min, tills den är genomstekt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Hacka mandeln. Vänd ner rucola i såsen. Servera pastan med sardellsås och skivad kyckling. Strö över mandel.

Vad tyckte du om receptet?