Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel
Fett: 22g
Protein: 38g
Kolhydrater: 57g
Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel är festlig vardagsmat. Sardellcrèmen kan bytas ut mot 3–4 sardeller i olja.
Ingredienser
-
300 g
pasta
-
400 g
minutkycklingfilé
-
1
vitlöksklyfta
-
1 dl
vispgrädde
-
1,5 msk
sardellcréme
- Zeta
-
1 tärning
hönsbuljong
-
0,5 msk
majsstärkelse (Maizena)
- Maizena
-
0,5 dl
mandlar
- saltrostade
-
100 g
rucola
-
rapsolja
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv vitlöken.
-
Koka upp grädde och 1 1/2 dl vatten. Blanda ner vitlök, sardellcrème och smulad buljongtärning. Red av såsen med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Låt koka upp.
-
Stek kycklingen runt om i 1 msk olja ca 6 min, tills den är genomstekt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Hacka mandeln. Vänd ner rucola i såsen. Servera pastan med sardellsås och skivad kyckling. Strö över mandel.