Pasta med kalvrulader och tomatsås

Tomater ska njutas solmogna, inte kylskåpskalla. Lägg dem på ett fat i solen i god tid före tillagning så smakar de mer!
Sanna Fyring Liedgren
Pasta med kalvrulader och tomatsås
Pasta med kalvrulader och tomatsås Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 - 8 kalvinnanlår - tunt skurna, eller skinkschnitzlar (400 g)
  • 1 kruka basilika
  • 80 g parmaskinka
  • 0,5 burk grillad paprika - t ex Zetas (á 200 g)
  • 8 tandpetare
  • 5 solmogna tomater - gärna i olika färger (ca 600 g)
  • 1 knippa lök - (ca 150 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft - färskpressad
  • 1 dl svarta oliver - gärna kalamata, urkärnade (60 g)
  • 250 g bandpasta - t ex pappardelle
  • 1 dl parmesan - riven
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Halvera och banka ut dem om de är stora och tjocka. Strö över 2 krm salt och 2 krm peppar.

  3. Plocka bladen från basilikan. Fördela skinka, paprika och hälften av basilikabladen över köttskivorna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

  4. Bryn ruladerna till fin färg runt om i 1 msk olja, ca 3 min. Krydda med 2 krm salt. Lägg ruladerna i en ugnssäker form och låt dem steka färdigt i ugnen ca 15 min.

  5. Skölj och finhacka tomaterna. Ansa och finhacka löken. Lägg i en skål. Tillsätt 1 msk olja, citronsaft, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg i oliverna. Låt tomatblandningen dra i rumsvärme.

  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  7. Värm hastigt tomatblandningen i en stor kastrull. Vänd ner den nykokta pastan i såsen.

  8. Lägg pastan på ett stort fat. Toppa med kalvruladerna. Garnera med resterande basilikablad och 1 krm peppar. Servera med parmesanosten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!