Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Pasta med heta räkor och champinjoner

Mitt Kök
Pasta med heta räkor och champinjoner
Pasta med heta räkor och champinjoner
Pasta med heta räkor och champinjoner
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 400 g pasta - till exempel snäckor
  • 500 g räkor med skal
  • 4 salladslökar
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl chilisås
  • 3 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • chili explosion

Servera med

  • 200 g plommontomater - små
  • parmesan

Garnera med

  • basilika

Gör så här

  1. Skala räkorna och lägg i en skål. Ansa och skär purjolöken i skivor. Ansa och skiva champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i en gryta med smör 5 minuter.

  2. Tillsätt chilisås och crème fraiche och sjud under omrörning 10 minuter. Smaka av såsen med salt, svartpeppar och chili explosion.

  3. Rör ner räkorna och låt de bli heta. Blanda med kokt pasta och delade plommontomater. Lägg upp i djupa tallrikar och servera med riven parmesanost och garnera med basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök