Pasta med grön pesto och vitlöksgrillade körsbärstomater

En underbar smak av Italien som förstärks av de varma och söta tomaterna.
Mitt Kök
Martin Skredsvik.
Martin Skredsvik.

Ingredienser

  • 1 kruka basilika
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja
  • 150 g parmesan
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar

Vitlöksgrillade tomater

  • 200 g körsbärstomater
  • 3 - 4 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 nypa socker
  • flingsalt och peppar
  • pasta - efter tycke och smak

Gör så här

  1. Lägg basilikabladen (spara några till tomaterna och till dekoration) i en bunke tillsammans med nötter, finhackade vitlöksklyftor, olivolja och grovt riven parmesanost (spara lite till serveringen).

  2. Mixa allt med en stavmixer eller i en matberedare.

  3. Häll i matlagningsgrädden och mixa ytterligare till en slät smet.

  4. Lägg tomaterna på ett ugnsfast fat tillsammans med delade vitlöksklyftor och olivolja. Strö över några nypor fling-salt, socker och lite grovmalen svartpeppar. Lägg gärna på några basilikablad.

  5. Grilla mitt i ugnen på 225 grader i cirka 5 minuter.

  6. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

  7. Blanda den väl avrunna pastan med den krämiga pestosåsen. Strö över lite parmesanost, lägg på några basilikablad och servera de varma tomaterna till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!