Pasta med gorgonzolasås à la Italia

Enklare pastasås är nog svår att hitta. Rena himmelriket för gorgonzolaälskaren. Såsen går också utmärkt att servera till en grillad köttbit eller kycklingfilé och en enkel grön sallad.
Mitt Kök
Foto: Martin Skredsvik
Foto: Martin Skredsvik

Ingredienser

  • 200 g gorgonzola
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 0,3 tärning grönsaksbuljong
  • 1 paprika
  • tagliatelle

Gör så här

  1. Lägg ost och matlagningsgrädde i en kastrull.

  2. Rör runt tills osten smält och det blivit en krämig sås.

  3. Smula ner en liten bit av en grönsaksbuljongtärning och rör runt.

  4. Servera såsen till nykokt tagliatelle och några fina paprikaringar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!