Recept från Mitt kök
Pasta med fläskfilé och bacon
Fläskfilé som du gör i en krämig och lyxig gratäng. Så gott!
Ingredienser
-
400 g
pipe rigate
- (eller annan valfri pasta)
-
1 pkt
bacon
-
350 - 400 g
fläskfilé
-
1
rödlök
-
200 g
champinjoner
- färska
-
2 knippor
bladpersilja
-
smör
- eller olja att steka i
-
2,5 dl
matlagningsgrädde
-
2 dl
vatten
-
2 msk
oxfond med rödvin
- konc
-
salt
-
svartpeppar
- nymalen
-
1 dl
ost
- smakrik, riven
Gör så här
-
Koka pastan och strimla baconet. Stek det knaprigt i stekpanna. Ta upp. Låt rinna av på hushållspapper. Torka ur stekpannan.
-
Skär bort eventuella hinnor på köttet och skär det i en halv centimeter tjocka skivor. Skala och strimla löken. Skär svampen i skivor.
-
Hacka eller klipp persiljan. Bryn köttet på båda sidor i smör eller olja i en stor stekpanna.
-
Tillsätt lök, svamp och hackad persilja (spar till garnering). Fräs under omrörning tills löken mjuknar. Blanda grädde, vatten och fond och häll i stekpannan. Sjud grytan i cirka 5 minuter, tills såsen tjocknar och köttet är genomstekt.
-
Häll den nykokta pastan i en stor, smord, ugnssäker form. Häll över såsen med kött och svamp. Blanda ordentligt. Strö över riven ost. Sätt in i ugnen, 225 grader, cirka 10 minuter.
-
Strö över bacon och persilja.