Pasta med fläskfilé och bacon

Fläskfilé som du gör i en krämig och lyxig gratäng. Så gott!
Mitt Kök
Foto: Annika Broman
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 400 g pipe rigate - (eller annan valfri pasta)
  • 1 pkt bacon
  • 350 - 400 g fläskfilé
  • 1 rödlök
  • 200 g champinjoner - färska
  • 2 knippor bladpersilja
  • smör - eller olja att steka i
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oxfond med rödvin - konc
  • salt
  • svartpeppar - nymalen
  • 1 dl ost - smakrik, riven

Gör så här

  1. Koka pastan och strimla baconet. Stek det ­knaprigt i stekpanna. Ta upp. Låt rinna av på hushållspapper. Torka ur ­stekpannan.

  2. Skär bort eventuella hinnor på ­köttet och skär det i en halv ­centimeter tjocka skivor. Skala och strimla löken. Skär svampen i skivor.

  3. Hacka eller klipp persiljan. Bryn köttet på båda sidor i smör eller olja i en stor stekpanna.

  4. Tillsätt lök, svamp och hackad ­persilja (spar till garnering). Fräs under omrörning tills löken ­mjuknar. Blanda grädde, vatten och fond och häll i stekpannan. Sjud grytan i cirka 5 minuter, tills såsen tjocknar och ­köttet är genomstekt.

  5. Häll den nykokta pastan i en stor, smord, ugnssäker form. Häll över såsen med kött och svamp. Blanda ordentligt. Strö över riven ost. Sätt in i ugnen, 225 grader, cirka 10 minuter.

  6. Strö över bacon och persilja.

Vad tyckte du om receptet?

Vill du ha fler goda recept på fläskfilé? Kolla här!

Recept från Mitt kök