Pasta med filé, svamp, grädde och parmesan

Pasta med filé, svamp, grädde och parmesan passar både till vardag och fest. Hoppas du har turen att hitta små fina sommarkantareller, om inte så går det förstås lika bra med champinjoner från butiken.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g fläskytterfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g svamp - t ex champinjoner eller kantareller
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 kruka bladpersilja
  • smör
  • ev majsstärkelse (Maizena)
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g parmesan
  • 300 g pasta - t ex penne

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Strimla köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen.

  3. Bryn köttet i 1/2 msk smör. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg över på ett fat.

  4. Stek svampen med lök och vitlök i 1/2 msk smör. Tillsätt kött, grädde, 2 dl vatten, buljongtärning och senap. Låt småkoka ca 10 min. Red eventuellt av med majsstärkelse utrörd i vatten.

  5. Repa och finhacka persiljan. Rör ner den i såsen. Hyvla parmesanen.

  6. Vänd ihop pasta och sås. Garnera med parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!